Sätt att förvara cyklar

Sätt att förvara cyklar

Att cykla kan vara en trevlig motionsform. Det kan också vara ett alternativ för dig som inte kör bil eller vill promenera eller ta bussen till jobbet varje dag. De flesta väljer då att endast förvara cykeln utanför sitt hem och sitt jobb. Det finns många gånger bestämda platser där du kan lämna cykeln. Detsamma gäller hemma, att cykeln endast lämnas utanför huset. Men vissa väljer att skapa en speciell plats för sin cykel. Det finns flera smarta alternativ för hur och var du kan förvara din cykel, både vid jobbet och ditt hem.

Cykelförvaring vid jobbet

Om du äger ett företag och har många anställda som cyklar till jobbet skulle du kunna bygga ett cykelgarage. Det finns företag som tar sig an sådana projekt till byggbolag och för offentliga miljöer och då kan alla anställda känna sig säkra på att cyklarna inte blir stulna under dagen. Det finns cykelgarage som använder sig av olika typer av lås, vilket gör att alla cyklar förvaras på ett säkert sätt.

Cykelförvaring hemma

De flesta av oss väljer att ställa cykeln lutad mot väggen eller i ett cykelställ. Sedan finns det de som ställer in sin cykel i garaget hemma. Skulle du ha ett litet garage finns det några tips på hur du kan inreda för att få mer plats. Ett exempel är att hänga upp cykeln på väggen. På så sätt tar den inte upp någon golvplats. När du hänger upp cykeln på väggen finns det olika sätt du kan välja. Du kan antingen hänga cykeln med sidan mot väggen, vilket gör att den inte tar upp någon plats alls. Men det finns även produkter som gör att du fäster hjulen på väggen. Då kommer cykeln att sticka ut en bit. Det alternativet är därför inte det bästa ifall ditt garage är mindre i storlek.

Tillbyggnad

Om du inte har plats i garaget men har en rätt stor trädgård skulle du kunna bygga en tillbyggnad där du kan förvara din cykel. Skulle du ha olika typer av cyklar behöver du självklart mer förvaringsplats och då kan tillbyggnaden komma bra till hands. Vissa har nämligen en speciell motionscykel och en ”vanlig” som de använder när de ska till jobbet eller liknande. Sedan finns det de personer som använder en elcykel istället för vanliga. I tillbyggnaden skulle du även kunna förvara alla tillbehör. Om du sysslar med cykelsporter kan du förvara allt som du använder för sporten i förrådet, carporten eller vilken typ av tillbyggnad du väljer att göra.

Ett enkelt cykelställ

Om du inte har pengar till att bygga en större förvaring för din cykel kan du klara dig med ett enkelt cykelställ. Det viktigaste är att du har ett lås på cykeln. Genom att fästa det i ett ställ minskar du risken att cykeln blir stulen ännu mer.