Cykla eller köra bil?

Cykla eller köra bil?

De senaste åren har cykling lyfts fram som ett alternativ till att köra bil till jobbet. Dock finns det flera för- och nackdelar med både bilar och cyklar. Därför kommer denna artikel kolla närmre på dessa och vilka sammanhang som passar bäst för de olika färdmedlen.

Köpa bil eller cykel?

När det kommer till priset är det givet att cyklar är betydligt billigare i jämförelse till bilar. Dock finns det en mängd olika sätt att få hjälp med att sälja sin bil till ett bra pris som är i linje med marknaden. Exempelvis kan Riddermark Bil hjälpa till med att värdera bilen. Att få en ordentlig bilvärdering är väldigt viktigt när det kommer till att sälja sin bil. Detta eftersom en bilförsäljning ofta fungerar som en kontantinsats till en ny bil. På så sätt behöver inte ett bilköp bli speciellt dyrt om man säljer sin nuvarande bil i förväg eller byter in den vid köpet av den nya bilen.

När passar cyklar bäst?

Att cykla passar som bäst när man bor i en stad och inte har familj. Om man till exempel bor i Malmö, Göteborg eller Stockholm passar cykeln väldigt bra. Dock kan det ibland bli för långt att cykla i storstäderna då städerna kan vara väldigt stora. Därför är det viktigt att överväga när cykeln kan användas och när andra färdmedel behöver användas. Dessutom är det också viktigt att fundera på hur familjesituationen ser ut. Exempelvis går det inte att cykla barnen till dagis varje morgon, speciellt om det handlar om flera barn. Vid dessa tillfällen blir bilen bäst.

När bör bilar användas?

För många som bor i Sverige finns det inte speciellt många alternativ, utan bilar kommer att behöva användas vid olika tillfällen. Detta är extra viktigt när det kommer till barnfamiljer som kanske bor ute i förorterna. På morgonen finns det inte tid för familjer att köra ett barn till dagis, ett till skolan och sedan till jobbet på en cykel. Vid detta tillfälle behövs en bil, speciellt om man pendlar in till staden.

Bilar är också bra att ha om man vill åka på semester någonstans. För många familjer är det nämligen för dyrt att köpa flygbiljetter till Grekland eller Turkiet och sedan även betala för hotell. Därför är bilen ett mycket bra alternativ när det kommer till att åka på semester. Sverige har nämligen flera bra semesterorter i hela landet.