Köpa cykel? Välj en återförsäljare som använder Fraktus

Köpa cykel? Välj en återförsäljare som använder Fraktus

Är det dags för en ny tävlingscykel? Vad härligt! Det finns knappt något som är så spännande som att plocka upp sin nya cykel ur lådan för att sedan sätta ihop den, för att inte tala om hur det känns när du sätter fötterna på pedalerna för första gången. En sak som du kanske emellertid inte har tänkt på är hur cykeln skickas till dig. Som cyklist är du dock förmodligen miljömedveten och vill att frakten ska ske på ett miljömässigt försvarbart vis.

Väljer du en återförsäljare som har Fraktus som logistikpartner kan du vara säker på att din cykel kommer hem till dig på bästa sätt. Fraktus är ett företag som lägger stor vikt vid frakt som är effektiv, snabb och miljövänlig, faktorer som är viktigare än någonsin idag. Lägg därför lite extra tid på att undersöka vilken logistikpartner just din återförsäljare använder sig av.

Därför är frakt med Fraktus fördelaktigt

Du kanske funderar över hur viktigt det egentligen kan vara vilken logistikpartner din cykelåterförsäljare använder sig av. Svaret på det är att det är viktigare än vad du tror. Något av det bästa du vet som inbiten cyklist är säkert att fara fram i gröna landskap och titta på vackra vyer. Då gäller det ju också att lägga lite tanke på naturen och hur du sköter om den för att det ska få fortgå. Visste du att just frakter är en av våra största miljöbovar? Lastbilar körs ibland tomma, eller bara med några enstaka försändelser från punkt a till punkt b, något som är förödande för miljön, eftersom det orsakar stora koldioxidutsläpp. När du istället använder dig av en leverantör som Fraktus kan du vara säker på att frakterna är optimerade så att de ska ge så lite miljöpåverkan som möjligt. Det kan innebära att man aldrig kör bilar tomma, eller att bilarna körs på miljövänligt bränsle.

Så kan du ta miljöansvar som cyklist

Förutom att välja smarta frakter så finns det en hel del annat du kan göra för miljön som cyklist. Gillar du att cykla så cyklar du förmodligen redan till jobbet eller till affären, något som är mycket positivt och som minskar koldioxidutsläppen avsevärt. Andra saker du kan göra är att under långturer inte slänga skräp i naturen. Se alltså till att ta med förpackningen till energigelen hem snarare än att slänga den i dikeskanten.

När det är dags att uppgradera cykeln med en ny modell är det också bra om du låter bli att slänga den gamla på tippen. Fixa istället till den och sälj den vidare till en annan glad cyklist. Om det inte skulle vara möjligt på grund av skada är det viktigt att du återvinner din cykel på rätt sätt. På återvinningscentralen kan de hjälpa dig genom att tala om hur du ska göra. Till syvende och sist gäller det alltså att vi alla hjälps åt för att fortsätta ha en vacker natur att cykla i.