Så orkar du cykla i mål

Så orkar du cykla i mål

Deltar du ofta i cykellopp och mindre tävlingar? Kanske är cykling din största hobby eller något du aktivt tävlar i. Oavsett vilket känner du säkert till att orken kan tryta emellanåt. Läs mer här om hur du orkar ta dig hela vägen i mål.

Fyll på med energi

För de flesta är det självklart att fylla vattenflaskan och sätta den i behållaren innan loppet drar igång och att se till att ha koll på var energidepåerna finns. Är du snusare finns det dock inget bättre än en prilla snus som du stoppar under läppen. Du kan enkelt surfa in på Haypp och beställa portionssnus från Loop och Velo. Nu tänker du kanske att idrott och snus inte hör ihop, men faktum är att många idrottare både röker och snusar. Att snusa är dock betydligt bättre, inte minst för att det finns färre hälsorisker med snus än med cigaretter. Det är dessutom väldigt opraktiskt att stanna under loppet för att tända en cigarett. Till och med politikerna har insett att all tobak inte kan behandlas lika. Snus är inte lika farligt som cigaretter och används ofta som ett sätt att trappa ner nikotinberoende.

Nuförtiden kan du dessutom hitta snus i nya och spännande smaker som kan ge dig en välbehövlig energiboost. Hos Haypp hittar du fräscha och lockande smaker som Cool mint, Elderflower eller Blueberry ice. Känner du att snus inte är din melodi kan du istället satsa på druvsocker som snabbt ger dig mer ork att ta dig i mål. Det är också viktigt att vara utvilad och naturligtvis är god fysik ett stort plus om du vill kunna placera dig högt i själva loppet.

Cykling är en motionsform som är bra för hela kroppen och något som många gärna sysslar med på fritiden. Om du inte deltar i en tävling utan bara cyklar för att koppla av en stund kan du till exempel stanna till på ett mysigt kafé och njuta av en kopp kaffe och en kaka.