Pendla till jobbet med cykel

Pendla till jobbet med cykel

Om du är egenföretagare är det en fördel att försöka hålla nere kostnaderna. Att använda cykeln istället för bilen när du ska till kontoret är ett bra sätt att både få motion och spara några kronor. Det är en fördel om kontoret är relativt nära ditt hem. Du kan alltid leta en kontorsplats närmare din bostad om det är lite för långt att cykla nu. Det finns många lediga kontor som kanske kan passa dig. Det är värt att kolla vilka alternativ som finns. Du kan hitta bra kontorsplatser till en rimlig kostnad. Det viktiga när du väljer kontor är att det uppfyller de behov som du har.

Börja lugnt och trappa sedan upp

Om du vill ha en liten mjukstart kan du alltid börja med att cykla en väg. Ta cykeln till jobbet och bussen hem. Nästa dag tar du bussen på morgonen och cykel hem. Sedan när du känner dig redo kan du cykla båda vägarna. Börja inte med att cykla fem dagar i veckan om du är ovan. Det är som med träning, om du går ut för hårt är det risk att du ger upp efter ett tag för att det blev övermäktigt. I början kan du vara spontan och ta cykeln när du känner för det. Du behöver inte cykla till jobbet efter ett speciellt upplägg. Du kan ta det lite som det kommer. Varje gång du cyklar är bra.

Investera i en bra cykel

Att cykla är väldigt bra vardagsmotion men glöm inte att lägga in annan träning. När du ska cykelpendla är det bra att underhålla musklerna. När du har en stark kropp kommer du att minska risken för skador. Ett tips är också att du väljer rätt cykel. Att ha en cykel som rullar lätt och som du sitter bekvämt på är mycket värt. Om du ska cykla mycket till jobbet är det värt att investera i en bra cykel. Att ha bra kläder är också viktigt. Det är värt att lägga några kronor på cykelkläder som håller dig både varm och torr.