Fördelar med att kombinera cykling och padel

Fördelar med att kombinera cykling och padel

Cykling är en väldigt bra sport för att träna konditionen. Men det kan lätt bli enformigt att hela tiden cykla. Dessutom ökar skaderisken när du utför samma träning under lång tid. Att bryta av med annan träning är väldigt bra ur många aspekter. Padel är en väldigt bra sport att kombinera med cykling. När du spelar padel behöver du en padelracket och bollar. Om du ska testa kan du låna en padelracket men om du ska spela ofta är det värt att investera i en egen. Det finns olika modeller som har olika egenskaper. Försök hitta en som passar din spelstil. Det finns många fördelar med att spela padel. Du kan under en timmes spel samla ihop omkring 5000 steg och bränna många kalorier. Du stärker ditt hjärta, dina muskler och skelett genom att spela. Det är en annan typ av rörelse än när du cyklar, vilket gör att du tränar andra muskler. En stor fördel med padel är att utrustningen inte kostar multum. Du kan fortfarande lägga dina pengar på cyklingen. En padelracket behöver du inte köpa en ny av så ofta.

Många hälsofördelar med padel

Att spela padel är även bra för att få en bättre koordination. När du kastar och fångar bollen utvecklar och förfinar du koordinationen som du inte riktigt gör när du cyklar. Balansen och din reaktionsförmåga blir också bättre. När du sitter på cykeln hinner du fundera på massa saker men när du spelar padel måste du koncentrera dig på ett annat sätt som får dig att vara i nuet. Du hinner inte tänka på alla problem du har utan får verkligen en paus från livet.

Padel är en social sport

Cykla kan du absolut göra tillsammans med andra men padel är en mycket mer social sport. När du spelar padel umgås du med dina medspelare och många mår väldigt bra av den typen av samvaro. Padel spelas oftast i par, vilket gör att du utvecklar lagarbete men även andra sociala färdigheter. Du kan se padel som ett intresse där du umgås med vänner och bekanta. Att du får ett trevligt avbrott i vardagen och får träna på att vara i nuet.

Padel och cykling är ett vinnande koncept

Det finns många destinationer i Sverige som har satsat på cykling och padel. Det har byggts cykelbanor och padelhallar för att gästerna ska kunna göra flera aktiviteter på semestern. Eftersom du tränar olika saker när du cyklar och spelar padel kan du med fördel cykla och sedan spela en padelmatch för att sedan ta det lugnt.